Lovehandles laten verdwijnen

Wellicht ken je ze al: de lovehandles. Een liefkozende naam voor iets da menig vrouw (maar ook man) veel frustratie oplevert. Lovehandles zijn kwabben vet aan de zijkant van je buik. Je ziet ze vaak over je broek heen hangen. De naam “lovehandles” komt van het idee dat je eraan vastgepakt en opgetild zou kunnen worden.

Maar lovehandles zijn helemaal niet zo prettig. Ze zijn een voorbode van overgewicht en het logische gevolg van teveel vet en ongezond eten. Zeker als je daarbij ook nog nauwelijks tot niet beweegt, is de kans op lovehandles allen maar groter.

Belangrijke vraag dus: Hoe reken ik af met mijn lovehandles?

In dit artikel duiken we dieper in op de theorie achter lovehandles en geven we je vier doeltreffende buikspieroefeningen om in no time af te rekenen met dat overtollige vet.

Wat zijn lovehandles?

Lovehandles zijn dus de vreselijke rollen vet die boven je broek uitkwabben. Het is vet van je heupen en veel vrouwen worden hier erg onzeker van. Zeker in de zomermaanden, wanneer we op het strand willen wandelen en gezien willen worden, kun je enorm balen van lovehandles.

Mannen hebben ook lovehandles, maar gek genoeg worden ze dan “zwembandjes” genoemd. Bij mannen is het vaak een complete rol die van links naar rechts loopt en over de hele broek heen hangt. Mannen vinden dit niet prettig, omdat het voor iedereen te zien is. Een flinke rol vet is ook onder kleding moeilijk te verstoppen. En je buik inhouden heeft op een gegeven moment geen zin meer.

Hoe ontstaan lovehandles?

In de inleiding gaven we al aan dat lovehandles het directe gevolg zijn van ongezonde voeding en weinig beweging. Wanneer je veel producten als rijst, brood, pasta, noodles en suiker nuttigt, is de kans groot dat je sneller dik wordt. Dit zijn producten met een overschot aan enkelvoudige koolhydraten. Met andere woorden: koolhydraten die als vet worden opgeslagen.

Aangezien de meeste mensen veel van deze producten dagelijks consumeren, is de kans groot dat je op deze manier aan overgewicht bent gekomen.

Het is dus heel eenvoudig om het tij te keren: stop met het eten van koolhydraten die je dikker maken. Zoek liever naar alternatieven, zoals eiwitrijke voeding en complexe koolhydraten. Diverse receptenboeken, zoals de Afslank Receptenbijbel en Fit Chef kunnen je hierbij helpen.

Anders eten met koolhydraatarme en eiwitrijke voeding

Kort samengevat zorgt anders eten ervoor dat je minder enkelvoudige koolhydraten binnenkrijgt, maar wel veel meer eiwitten (en daarmee ook complexe koolhydraten). Je krijgt op die manier minstens zoveel energie als wanneer je enkelvoudige koolhydraten nuttigt, maar anders dan bij enkelvoudige koolhydraten blijft de energie veel langer in je lijf haar werk doen.

De energie verdeelt zich meer en zal doeltreffender zijn op de momenten dat je het nodig hebt. Je merkt dat aan allerlei dingen. Zo heb je minder honger, ben je alerter, voel je je vaak gelukkiger en gezonder en ben je minder snel vermoeid.

4 oefeningen

Los van andere eet- en drinkgewoontes, is het zaak om te gaan bewegen. Want door middel van beweging kun jij ervoor zorgen dat lovehandles en zwembandjes verdwijnen. Op deze website hebben we een uitgebreide kennisbank van oefeningen samengesteld. Het zijn oefeningen die je helpen om een platte, strakke buik te krijgen of een sixpack ontwikkelen.

Deze 4 oefeningen zijn verreweg de beste oefeningen die je ook nog eens helpen om met je lovehandles en zwembandje af te rekenen:

  • Gedraaide Crunch
  • V-up
  • Sit up
  • Pulse up

Snel afrekenen met lovehandles?

Wil je snel afrekenen met lovehandles, maar misschien nog wel meer dan dat en intensief gaan trainen voor grotere spieren? Dan kun je overwegen om naast buikspieroefeningen je ook te verdiepen in een training voor strakkere billen.

Bij een strakke billen training ga je heel gericht oefeningen uitvoeren om vet bij je billen te laten verdwijnen. Maar daarmee focus je ook op andere lichaamsdelen, waaronder je heupen en bovenbenen. Op die manier krijgt vet daar minder de kans om te blijven zitten. Combineer een buikspiertraining met een goede billentraining en je zal direct merken dat ook lovehandles als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Binnen 2 maanden je lovehandles kwijt?

Heb je geen zin om trainingen door elkaar heen te gaan volgen, maar wil je wel binnen twee maanden van je lovehandles af zijn? Dan zou je het boek van Glenn Goossens eens moeten raadplegen. In zijn Strakke Buik Bijbel legt hij je namelijk precies uit hoe het werkt met voeding en sporten.

Hij geeft je tips en adviezen, recepten en oefeningen die je daadwerkelijk buikvet laten verbranden en zorgen dat je binnen 2 maanden weer een strakke buik hebt, zonder lovehandles en zonder zwembandjes.

Wil je meer weten over Glenn Goossens en zijn boek de Strakke Buik Bijbel? Bezoek dan zijn website.

Conclusie

Lovehandles zijn onder vrouwen een enorme bron van frustratie. Iedereen kan ze zien en ze zorgen ervoor dat je erg onzeker wordt. Mannen hebben dat evengoed met hun zwembandjes: lelijke rollen vet die boven de broek uitgolven en voor iedereen zichtbaar zijn (zelfs onder kleding). De reden ervoor is tevens de oplossing: voeding. Door ongezonde voeding af te zweren en meer te richten op koolhydraatarme en eiwitrijke producten, kun je voor jezelf al het verschil maken. Zeker in combinatie met training en sport (cardiotraining en oefeningen voor buik en billen) kun je in korte tijd weer beschikken over een strakke buik, zonder overtollig vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *