Kun je 10 kilo afvallen met buik en billen training?

Een veel gestelde vraag is of je 10 kilo af kan vallen door een stevige buik- en billentraining te volgen. In principe zijn we van mening dat dit heel goed kan. Sterker nog: iedereen die van plan is om strakkere billen of een platte buik (of zelfs een sixpack) te gaan kweken, zal moeten gaan afvallen. Want je moet eerst afrekenen met overtollig vet alvorens je resultaat mag verwachten.

10 kilo afvallen is een behoorlijke uitdaging, maar geen onhaalbare uitdaging. Je moet echter wel de tijd geven. Je zal namelijk moeten wennen aan het zware trainingsprogramma, nieuwe voeding en in eerste instantie zelfs aankomen in gewicht.

Hoe dat allemaal zit en hoe je 10 kilo kan afvallen met behulp van deze trainingen, leggen we je uit in dit artikel.

10 kilo afvallen

De werkwijze van 10 kilo afvallen is niet veel anders dan wanneer je 5 kilo af wil vallen of zelfs 2 kilo. Je zal een en ander in je leven moeten gaan veranderen, zoals:

  • Meer beweging
  • Gezondere voeding
  • Rust

Deze drie zaken zijn van cruciaal belang als je succesvol wil zijn in het afvallen. Meer beweging zorgt dat je meer energie verbrand en dus ook vetreserves gaat opmaken. Gezondere voeding voorziet in nieuwe energie, zonder dat je hier dik van wordt. En tijdens rust doet je lichaam eigenlijk het belangrijkste: het zet alle inzet om in acties (vet verlies, aanmaken van spiermassa).

Doe deze drie dingen en je bent succesvol op weg om 10 kilo af te vallen.

Hoe lang duurt het om 10 kilo af te vallen?

Zoals we in de inleiding al zeiden, moet je niet verwachten dat je heel snel 10 kilo af gaat vallen. Dat heeft tijd nodig. Twee maanden zeker, wellicht drie of vier. Houd aan dat je ongeveer 1 kilo per week aan vet kan verbranden als je de strakke billen training of de buikspiertraining doet. Dan kom je uit op iets meer dan 2 maanden (10 weken), maar dit gaat uitlopen omdat je ook spiermassa op gaat bouwen.

Daardoor val je wel af in vetmassa, maar niet in gewicht.

Spiermassa en vet

Het is een ontwikkeling die we veel tegenkomen: mensen zijn succesvol begonnen met de training en vallen af. Maar dan ineens stagneert het afvallen. Je verliest geen kilo meer per week, zelfs geen 500 gram. Sterker nog: je wordt zwaarder. 100 gram, 250 gram en soms zelfs meer dan dat.

Dit heeft te maken met de spiermassa die wordt aangemaakt. Je bent fanatiek aan het sporten, je eet en drinkt eiwitrijke producten en werkt dus heel doelgericht aan het aanmaken van spieren. Nu wegen spieren meer dan vet en is het dus heel logisch dat de weegschaal hoger uitslaat.

Vet verbranden gaat gewoon door

Wees echter niet bang, want – ook al heb je dat niet zo in de gaten – de verbranding van vet gaat gewoon door. Die 10 kilo afvallen aan vetverlies bereik je zeker in 2 maanden als je bijvoorbeeld de Strakke Billen Training volgt of een platte buik creëert met de Strakke Buik Bijbel.

Zodra je spiermassa haar hoogtepunt heeft bereikt, zal je merken dat het afvallen op de weegschaal weer te zien is. Nu ben je al een maand of twee, drie bezig. Je vetmassa is aardig geslonken en je spiermassa toegenomen.

Je beschikt nu niet alleen over een strakke buik en/ of strakke billen, maar bent ook 10 kilo vet verloren.